vrijdag 25 januari 2019

Verjaardagsreceptie Corry Vreeken

De Schaakvereniging Maassluis (SVM) en de Stichting Corry Vreeken (SCV) hebben de 90e verjaardag van Corry aangegrepen om haar eens extra in het zonnetje te zetten. Tijdens een goed bezochte receptie heeft SVM-voorzitter Piet de Jong Corry het erelidmaatschap van de schaakvereniging aangeboden.
In de diverse toespraken werd uitgebreid stilgestaan bij de verdiensten die Corry Vreeken heeft gehad voor de nationale, internationale, regionale en plaatselijke schaaksport. De aanwezigheid van prominente personen uit het Nederlandse schaakleven zorgde voor een keur aan bijzondere en vermakelijke anekdotes, steeds met Corry als middelpunt. Jaap van den Herik (voorzitter SCV) bracht een prachtige schets van haar loopbaan en las het mailtje voor van Jan Timman, die Corry via deze weg het beste wenste; Geurt Gijssen (internationaal scheidsrechter) sprak over de door de FIDE aan Corry verleende titel Honorary Woman Grandmaster; Hans Bouwmeester (wie heeft geen schaken geleerd uit zijn vermaarde pocket-serie?) ging in op Corry's nationale betekenis en mocht de lovende brief voorlezen die Marleen van Amerongen (voorzitter van de KNSB) had opgesteld; Jessica Harmsen (net als Corry oud-Nederlands kampioene en bestuurder van de SCV) vertelde op boeiende wijze hoe haar oud-rivale uitgegroeid was tot vriendin; en Angelo Ayala (voorzitter van de RSB) benadrukte de rol van Corry voor het schaken in de Rotterdamse regio en overhandigde de SCV een gift, die in waarde overeenkwam met Corry's leeftijd.
Daarna was het de beurt aan Piet de Jong om Corry het erelidmaatschap aan te bieden. Het laatste woord was er voor de familie, die niet vergat om het personeel van wijkgebouw De Flat hartelijk te danken voor de perfecte verzorging van de gedenkwaardige middag.

Auteur: Peter Swart


Geen opmerkingen:

Een reactie posten