maandag 21 maart 2022

Samuel Lopes wint Corry Vreeken jeugdtoernooi

 Op zaterdag 19 maart 2022 mochten we eindelijk weer, het eerste toernooi in de grand-prix reeks na een tijdje stil te hebben gelegen vanwege Corona.

Een mooi opkomst van 78 kinderen die de weg hadden gevonden naar de Koningshof.

Na de openingstoespraak van de voorzitter van de Stichting Corry Vreeken, Jaap van den Herik, waarin hij benoemde wie Corry Vreeken is kon de wedstrijdleider een en ander uitleggen en kon de strijd beginnen.

Dit waren drie vierkampen, drie zeskampen en zes achtkampen. Overal werd zwaar strijd geleverd maar ook wel hele snelle strijd. In de zeskamp was het tijdschema 15 minuten met 5 seconden increment. Toen de tafelleider bij de tafel kwam om de uitslag te noteren hadden de spelers nog 15.46 en 15.13 over. Dus beide meer tijd dan waar ze mee begonnen.


Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken bleek Samuel Lopes gewonnen te hebben. Tijdens de prijsuitreiking door de voorzitter van de schaakvereniging Maassluis greep Jessica Harmsen in. Ze had zo genoten van de partij tussen Samuel en Nirupa Ganeshram die ze van een hoog niveau vond dat ze allebei een beker mee kregen Spontane actie van een tafelleider die stond te genieten van een prachtige partij waarin va alles gebeurde met offers, penningen en aanvallen over het hele bord.


Als stichting Corry Vreeken kijken we terug op een geslaagd evenement, deelnemers en vrijwilligers bedankt en tot een volgende keer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten