zondag 15 september 2019

Internationaal jeugdtoernooi van Mureck

Op dinsdag 30 augustus 2019 vertrok een kleine delegatie richting Mureck (Oostenrijk) om deel te nemen aan de EU kampioenschappen. Die delegatie bestond uit de speelsters Kathleen Velasco, Manasvita Basa en Janice Fu, begeleidt door Anne Haast, driemaal kampioen van Nederland en twee ouders. Jongens en meiden speelden samen in een leeftijdscategorie en er werden in totaal negen ronden gespeeld. De uitzending van deze Nederlandse groep werd mede mogelijk gemaakt door de Corry Vreeken Stichting.


Op de foto van links naar rechts Janice, Manavita en Kathleen

Janice Fu (-10).
Dit was voor Janice het eerste toernooi waarbij er maar 1 één partij op een dag gespeeld werd. Daar hoorde ook een langer speeltempo bij en dat was even wennen voor haar. Na een stroef begin haalde Janice een totaalscore van 4 uit 9 en was ze een mooie en leerzame ervaring rijker.


Manasvita Basa (-12).
Manavista schoot uit de startblokken met een score van 4 uit 4. Uiteraard werd de tegenstand steeds zwaarder en in de vijfde ronder verloor ze helaas van de latere winnaar Oliver Kuti. In de daaropvolgende ronden liet Manavista wat punten liggen. Ze rechte haar rug en met een mooi aanvalspartij in de laatste ronde kwam ze op 5,5 uit 9 en wist ze de eerste plaats bij de meiden t/m 12 veilig te stellen!

Kathleen Velasco (-14).
Tijdens dit toernooi was Kathleen vaak als een van de laatste spelers te vinden in de speelzaal. Aan het begin van het toernooi ging een goede stelling helaas een aantal keer verloren door een verkeerde zet, soms in combinatie met tijdsdruk. Naarmate het toernooi vorderde leek ze steeds meer op dreef te komen en eindigde ze met een sterke eindsprint van 3 uit 4. Met een totaalscore van 4,5 uit 9 en veel opgedane kennis, kan ze weer verder doorgroeien.

Toernooiresultaten bekijken door HIER te klikken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten